Fallero

Fallero

Raaka-aineet

Fallero on hävyttömän hyvä, suomalainen falafelpyörykkä. Se on herkullinen ja ekologinen tuote joka on valmistettu kotimaisista raaka-aineista. Tältä sivulta löydät lisätietoa tuottajistamme sekä  Falleroiden ainesosista.

Regeneratiivisesti viljeltyä härkäpapua

Vihreä Härkä

Vihreä Härkä toimittaa Fallerolle regeneratiivisesti viljeltyä härkäpapua, eli ennallistavan maanviljelyn käytännöillä viljeltyä härkäpapua.

Tämän hieman teknisen termin takana on yksinkertainen toimintamalli: härkäpapua viljeltäessä, sen jälkeen tulee 2 vuotta peräkkäin viherlannoituskasvi, jonka avulla maaperää ennallistetaan, eli sidotaan hiiltä ja lisätään humusta.

Tällä tavalla, saadaan hiilidioksidipäästöt viljelyssä käännettyä niin, että lopputuloksena on enemmän hiiltä sitovaa, kuin sitä ilmakehään vapauttavaa toimintaa.
Suomalaisen härkäpavun viljely ilman tätäkin toimintamallia on yksi ympäristöystävällisimpiä, sillä härkäpapu on typensitojakasvi, joka ottaa lähes kaiken tarvitsemansa typen itse ilmasta. Lisäksi kasvinsuojeluaineiden käyttö perinteisessä viljelyssä on alhaisella tasolla.
Lisäksi härkäpavun vaikutus esikasvina, esim. vehnälle on positiivinen. Kun otetaan huomioon esikasveista johtuva sadonlisä, parhaimmillaan peltoviljelyn kasvihuonekaasupäästöt voivat pienentyä n. 8 %.
Korvaamalla kasviproteiineilla osan proteiinitarpeista saavutetaan monipuolisia hyötyjä: proteiinintuotantoon tarvittava peltopinta-ala pienenee, kasvihuonekaasupäästöt pienenevät ja ennallistavan viljelyn käyttöönotolla voidaan vielä pienentää valumia vesistöihin ja lisätä hiilen määrää pellossa.

Lue lisää ja tutustu Vihreään härkään: www.vihreaharka.fi

Kotimaisia sipuleita ympäri vuoden!

Vehviläinen

Sipuli on ruoanvalmistuksen perustuote, mutta oletko koskaan miettinyt missä sipuli on kasvanut tai miten se on kasvatettu? Kuinka ympäristöystävällistä sipulintuotanto on, tai onko meillä Suomessa tarjolla kotimaisia sipuleita vuoden ympäri?

Vehviläinen on sipulintuotannon erityisosaaja vuosikymmenien kokemuksella. Hallitsemme itse koko tuotantoketjun istukashankinnasta viljelyyn, pakkaamiseen ja jalostamiseen.

Ympäristöstä huolehtiminen on viljelytyön merkittävimpiä osia; se ei ole meille toiminnassamme tavoite vaan ehdoton edellytys. Tehokas viljely ja suuret tuotantomäärät saattavat kuulostaa ympäristön kannalta pelottavilta ja kuormittavalta – me tiedämme että, näin ei ole.
Haluamme lisätä ihmisten tietämystä nykypäivän viljelystä ja sen teknisestä kehittymisestä kohti ympäristöä vähemmän kuormittavia toimintatapoja ja tuotantokoneita. Kerromme, miten omassa toiminnassamme kannamme vastuun ympäristöstä ja sen monimuotoisuuden säilymistä seuraaville sukupolville.

Lue lisää: sipulit.fi

Härkäpapu-herne-lehtikaalifalafel

• Vegaaninen & lisäaineeton

Härkäpapu-punajuurifalafel

• Vegaaninen & lisäaineeton

Paahdettu porkkanafalafel

• Vegaaninen & lisäaineeton

Härkäpapu-lanttufalafel

Ainesosat: paahdettu lanttu (37 %), liotettu härkäpapu (36 %), sipuli, härkäpapujauho, omenasose, sokerisiirappi, mausteet (mm. kardemumma, kurkuma, kaneli, inkivääri, cayenne), suola, sokeri, auringonkukkalesitiini, valkosipuli, sitruunamehu, ruokasooda, rypsi- ja rapsiöljy.

• Vegaaninen & lisäaineeton