Fallero

Reseptit

Helppo maalaissalaatti

Tästä salaatista ei puutu näköä tai makua! Salaatti on tuunattu värikkäillä ja terveellisillä kasviksilla sekä salaatin kruununa on punaiset punajuuri-Fallerot jotka ovat proteiinipitoisia ja ravitsevia.

Salaatti on täysin vegaaninen sekä gluteeniton ja sopii hyvin syksyyn niin maun, kuin ulkonäkönsä puolesta.

Salaatti toteutetaan ns. yhden pellin tekniikalla eli kaikki juurekset ja kasvikset samalle pellille ja uuniin. Salaatin juureksia ja yrttejä voit varioida makusi mukaan. Maalaissalaatista saat myös näyttävän, kun se tehdään isoon ja laakeaan astiaan ja koristellaan tuoreilla yrteillä. Maalaissalaatin viimeistelee maukas herneaioli mikä sopii punajuuri-Fallerolle kuin nenä päähän.

Resepti (2 annosta):

Uuniin:

  • ½ punakaali
  • 4 kpl raitajuuri tai punajuuri
  • 8- 10 kpl pieniä kiinteitä perunoita esim. siikli
  •  3 rkl ölljy
  •  2 tl suola
  • ripaus kuminansiemeniä perunoille (valinnainen)

Lämmitä uuni 210 asteeseen. Leikkaa punakaali reiluksi lohkoiksi. Pese raitajuuret ja perunat (älä kuori) ja tee raitajuuresta lohkoja. Paloittele myös perunat. Lado kasvikset pellille omiin lohkoihin ja valele öljyllä ja lisää suola. Lisää halutessasi kuminansiemeniä perunoihin.

Paahda uunissa kypsäksi n. 22-25 min.

Vinkki! Älä pelästy käyttää juureksien paahtamiseen korkeaa lämpötilaa. Monet juurekset ja kasvikset maistuvat paremmalta, kun saavat pintaan vähän väriä.

Punaisia Falleroita maun mukaan

Fallerot voit kuumentaa samalla pellillä kasvisten kanssa kun aikaa jäljellä n. 10 min. Laske kuitenkin lämpötilaa 200 asteeseen ja anna paistua vielä uunissa n. 8-10 min. Voit myös valmistaa Fallerot pannulla öljyssä (6-8 min) tai käyttää airfryeria 180 asteessa 4-5 min.

Salaattiin:

  • 1 kpl rapea iso lehtinen salaatti esim. sydänsalaatti
  • 1 dl pakaste herneitä
  • tuoreita yrttejä (esim. minttu ja ruohosipuli)
  • 2 rkl hyvää oliiviöljyä

Herneaioli

Katso resepti Helppo & vegaaninen majoneesi

Lisää majoneesipohjaan:

  •  1–2 kpl valkosipulinkynsi
  • ½ dl tuore tilli
  • ½ dl tuore persilja
  • 1 dl pakaste herne (sulatettu)
  • (1 rkl kylmä vesi jos dippi tuntuu liian tönköltä)

Tee majoneesi reseptin mukaan. Lisää loput aineet ja sekoita sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi.

Maalaissalaatin esillelaitto

Revi sydänsalaatista lehtiä ja asettele ne tarjoiluastian pohjalle ja reunoille. Sulata herneet siivilässä kylmän veden alla. Nypi mintunlehtiä makusi mukaan ja leikkaa ruohosipulia valmiiksi loppukoristelua varten.

Lado salaatinlehtien päälle lämpimiä kasviksia sekä Falleroita ja viimeistele oliiviöljyllä, herneaiolilla ja tuoreilla yrteillä.

Nauti!

Seuraa Falleroa somessa!

Fallerot ovat maukkaita myös sellaisenaan suoraan pussista!

Näin lämmität fallerot:

Uunissa, 200° n. 10 min

Pannulla, öljyssä keskilämmöllä n. 8 min

Airfryerissa 180° 4-5 min