Fallero

Reseptit

Vihreät Fallerot pinaattisessa kookos-curryssa

RESEPTI KAHDELLE, helppo, aika 15 minuuttia

Ainekset:

  • 1 pussi vihreitä Falleroita (herne-lehtikaali Falleroita)
  • 2 dl tuoretta silputtua pinaattia tai 1 dl pakastepinaattia
  • 2,5 dl kookoskermaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 2×2 cm palaa tuoretta inkivääriä
  • 20 kpl korianterinsiemeniä
  • 8 kpl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl madras curry-jauhetta
  • Ripaus jeeraa eli juustokuminaa
  • Ripaus kanelia
  • Ripaus kardemummaa
  • 1 tuore punainen chili
  • 1/2 lime
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
Lisukkeeksi esimerkiksi basmatiriisiä (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)

Herne-lehtikaalifallero

Herne-lehtikaalifallerot muistuttavat makuprofiililtaan hieman intialaista koftapyörykkää, ja tästä syntyikin idea intialaisittain maustettuun kookoscurryyn, jonka kruunaa pinaatti ja vihreät Fallerot. Jos kaapistasi ei löydy jokaista reseptissä olevaa maustetta, ei huolta! Voit korvata mausteita omilla lemppareillasi, emme tuomitse! Päälle voit ripotella makusi mukaan erilaisia pähkinöitä tai siemeniä, oluthiivahiutaleita, yrttejä tai vaikka vegaanista jugurttia. Meidän reseptissämme on punasipuli-chilisalsaa, joka tuo pientä potkua annokseen ja limeä joka tuo kaivattua hapokkuutta kookoskermaisen curryn päälle. Annoksen valmistaminen onnistuu yhdellä paistinpannulla, lisukkeeksi sopii esimerkiksi riisi.

Valmistus:
  • Huuhtele riisi ja laita se keittymään hiljalleen suolalla maustettuun veteen
  • Halkaise punasipuli kahtia ja kuutioi toinen puoli, paista sipulia pannulla rypsiöljyssä pari minuuttia
  • Pilko valkosipuli ja inkivääri ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne pannuun
  • Lisää korianterinsiemenet, fenkolinsiemenet, curry, jeera, kaneli ja kardemumma pannuun ja jatka kuullottamista minuutin verran niin mausteet ”aukeavat”
  • Lisää pannulle vihreät Fallerot, pilkottu pinaatti (tai pakastepinaatti) ja kookoskerma
  • Mausta suolalla makusi mukaan (noin 1/2 tl)
  • Paista seosta keskilämmöllä noin 10 minuuttia ja kääntele välillä varovasti niin etteivät Fallerot murene.
  • Voit lisätä hieman vettä kastikkeeseen sitä mukaa kun sitä haihtuu pois ettei kastikkeesta tule liian kiinteää

Sillä aikaa kun kastike kiehuu, valmista salsa:

  • Leikkaa punasipulin toinen puolikas ja chili ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kulhoon.
  • Lisää päälle n. 1 tl sokeria, puolikkaan limen mehu ja hyppysellinen suolaa.
  • Puristele hellästi kaikki sekaisin ja anna tekeytyä muutama minuutti.

Kokoa annos näin:

Riisiä pohjalle, kastiketta päälle ja salsaa keko annoksen päälle.

Hyvää ruokahalua!

Seuraa Falleroa somessa!

Fallerot ovat maukkaita myös sellaisenaan suoraan pussista!

Näin lämmität fallerot:

Uunissa, 200° n. 10 min

Pannulla, öljyssä keskilämmöllä n. 8 min

Airfryerissa 180° 4-5 min