Fallero

artikkeli

Uusi suomalainen ruokainnovaatio Fallero syntyi koronapandemian kurimuksessa

Viime kesänä MTV3-kanavalla nähtiin miten Fallero kisasi Suomalainen menestysresepti 2021 -kilpailussa ja nousi myös lopulta kisan voittoon. Fallero kehitettiin koronapandemian kurimuksessa aikana, jolloin ravintoloiden ovet olivat kiinni ja tulovirrat täysin seisahtaneet. Fallero on siis paitsi suomalaisen sinnikkyyden, myös kotimaisten, herkullisten raaka-aineiden sanansaattaja.

Falleron tarina

Falleron tarina juontaa juurensa turkulaisen herkullisista kasvisruoistaan tunnettuun Kuori-ravintolaan. Ravintola Kuoren Falafel-baari on Turun alueella jo käsite, ja Kuoren falafelit ovat olleet ravintolan alusta asti todellisia hittituotteita. “Ravintoloiden sulun myötä keväällä 2020 jouduimme keksimään uuden tavan tarjota asiakkaille tuotteitamme. Valmistimme aluksi falafeleja turkulaisiin kauppoihin kolme kertaa viikossa. Tästä käynnistyi tuotekehitys, jonka myötä ulkomaalainen kikherne väistyi kotimaisen härkäpavun tieltä. Halusimme myös kehittää falafel-tuotetta ekologisemmaksi ja kotimaisista raaka-aineista valmistettavaksi. Näin syntyi Fallero, joka on täynnä kotimaisia kasviksia, härkäpapua ja ennen kaikkea makua.”, kertoo Falleron kehittäjä, ravintoloitsija ja keittiömestari Marjaana Pohjola.

Yrittäjät Falleron takana

Kilpailun voiton myötä Fallero on nyt ollut puolisen vuotta myynnissä S-ryhmän ruokakaupoissa ja helmikuusta lähtien nämä maistuvat suomalaiset falafelit ovat olleet myös K-ryhmän valikoimissa. Suomalainen Menestysresepti 2021 -voittaja on tittelinsä mukaisesti ollut hurja menestys ja voittokulku senkun jatkuu. Marjaana Pohjolan Fallero-yhtiökumppani Katariina Vesterinen on hänkin tuttu Suomalainen Menestysresepti -kilpailusta. Katariina pyörittää yhdessä Marjaanan kanssa myös Kuori-ravintolaa. Tämä innovatiivinen, laadusta tinkimätön ja uuttera yrittäjäkaksikko luottaa kotimaisten raaka-aineiden ja herkullisen modernin ruoan menestykseen.
“Fallero on paitsi ekologinen, kotimainen ja helppo valmistaa, myös todella herkullisen makuinen. Kasvisruoka on parhaimmillaan todella maistuvaa ja luo myös työtä Suomeen.”, kertoo Katariina. “Olemme luoneet erilaisia reseptejä ja käyttöehdotuksia Falleroita varten. Fallero taipuu monenlaiseen ruokaan ja toimii myös ihan sellaisenaan pussista suuhun napsittuna.”

Fallero on suomalainen falafel joka valmistuu helposti arjessa. Se on herkullinen ja ekologinen tuote, joka on valmistettu kotimaisista raaka-aineista.

Fallero – Hävyttömän hyvä härkäpapufalafel.

Fallerot saatavilla nyt

S-ryhmän ja K-ryhmän ruokakaupoista!

S-ryhmän ja
K-ryhmän ruokakaupoista!