Reseptit
PorkkanaFallerot kookos-tomaattikastikkeessa
Resepti kahdelle, 20 min
tarvitset:
- 2 rkl öljyä
- 1 pieni sipuli tai 1/2 iso sipuli hienonnettuna
- 1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 dl pilkottua munakoisoa tai kesäkurpitsaa (tai molempia) pilkottuna n. 1cm kuutioiksi
- 1 tl kurkumaa
- 10 kpl korianterinsiemeniä
- 10 kpl fenkolinsiemeniä
- Ripaus kardemummaa
- 1/2 tl juustokuminaa (jeeraa)
(Huom. Jos kaikkia mausteita ei kaapistasi löydy voit käyttää myös vaikka valmista curryjauhetta näiden tilalla)
- 1 tölkki tomaattimurskaa (esim. Mutti)
- 1 tölkki kookoskermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl punaviinietikkaa
valmistus:
Keitä riisi (esim. Basmatiriisi sopii hyvin)
- Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannulla (teho 3/4) ja paista Falleroita n. 5-8 minuuttia varovasti käännellen, kunnes ovat saaneet väriä pintaan. Siirrä Fallerot lautaselle odottamaan.
- Lisää pannuun 1 rkl rypsiöljyä ja freesaa sipuleita n. 2 minuuttia. Lisää valkosipuli, valitsemasi kasvikset ja mausteet pannulle. Freesaa hetki.
- Lisää punaviinietikka (voit käyttää myös muuta etikkaa tai jättää etikan kokonaan pois: tällöin voit lisätä valmiiseen ruokaan vähän lime- tai sitruunamehua).
- Lisää myös sokeri, suola, tomaattikastike ja kookoskerma. Keittele seosta puoliteholla. Voit lisätä hiukan vettä jos kastike uhkaa keittyä liikaa kokoon.
- Kun kastike on kiehunut noin 5-10 minuuttia kääntele Fallerot kastikkeen joukkoon.
Tarjoile ruoka riisin ja tuoreiden yrttien (esim. minttu/korianteri/ruohosipuli) kera.