Fallero

Reseptit

PorkkanaFallerot kookos-tomaattikastikkeessa

Resepti kahdelle, 20 min

tarvitset:

  • 2 rkl öljyä
  • 1 pieni sipuli tai 1/2 iso sipuli hienonnettuna
  • 1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 dl pilkottua munakoisoa tai kesäkurpitsaa (tai molempia) pilkottuna n. 1cm kuutioiksi
  • 1 tl kurkumaa
  • 10 kpl korianterinsiemeniä
  • 10 kpl fenkolinsiemeniä
  • Ripaus kardemummaa
  • 1/2 tl juustokuminaa (jeeraa)

(Huom. Jos kaikkia mausteita ei kaapistasi löydy voit käyttää myös vaikka valmista curryjauhetta näiden tilalla)

 

  • 1 tölkki tomaattimurskaa (esim. Mutti)
  • 1 tölkki kookoskermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl punaviinietikkaa

valmistus: 

Keitä riisi (esim. Basmatiriisi sopii hyvin)
  • Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannulla (teho 3/4) ja paista Falleroita n. 5-8 minuuttia varovasti käännellen, kunnes ovat saaneet väriä pintaan. Siirrä Fallerot lautaselle odottamaan.
  • Lisää pannuun 1 rkl rypsiöljyä ja freesaa sipuleita n. 2 minuuttia. Lisää valkosipuli, valitsemasi kasvikset ja mausteet pannulle. Freesaa hetki.
  • Lisää punaviinietikka (voit käyttää myös muuta etikkaa tai jättää etikan kokonaan pois: tällöin voit lisätä valmiiseen ruokaan vähän lime- tai sitruunamehua).
  • Lisää myös sokeri, suola, tomaattikastike ja kookoskerma. Keittele seosta puoliteholla. Voit lisätä hiukan vettä jos kastike uhkaa keittyä liikaa kokoon.
  • Kun kastike on kiehunut noin 5-10 minuuttia kääntele Fallerot kastikkeen joukkoon.

Tarjoile ruoka riisin ja tuoreiden yrttien (esim. minttu/korianteri/ruohosipuli) kera.

herkuttele!

Seuraa Falleroa somessa!

Fallerot ovat maukkaita myös sellaisenaan suoraan pussista!

Näin lämmität fallerot:

Uunissa, 200° n. 10 min

Pannulla, öljyssä keskilämmöllä n. 8 min

Airfryerissa 180° 4-5 min