Fallero

Avokado-hernedippi

Reseptit

Vihreät Fallerot, Sriracha paahdettu bataatti, herne-avokadodippi ja tuoretomaattisalsa

Resepti neljälle

tarvitset:

  • 1 pss Fallero herne-lehtikaali
    (laita Fallerot uuniin bataattien seuraksi ja anna paahtua n. 10 min tai valmista airfryerillä tai pannulla.
  • 2 kpl pitkiä bataatteja
  • 2 rkl rypsiöljy
  • 2 rkl Sriracha- kastike
  • 1 tl suola
  • 1 tl sokeri
  • 2 kpl murskattu
  • valkosipulin kynsi

valmistus

Lämmitä uuni 180 C. Halkaise bataatit pituussunnassa ja tee veitsellä ristikkoviiltoja sisäpintaan.

Lado bataatit pellille ristikkopinta ylöspäin. Tee marinadi yhdistämällä kaikki ainekset ja sivele seos bataattien päälle.

Paahda uunissa n. 40 -50 minuuttia. Bataatit saavat olla pehmeitä ja myös hieman tummuneita paahtamisesta. Lisäväriä ja makua bataattiin saat, kun laitat lopuksi ne grillivastukselle.

Avokado-hernedippi

tarvitset:

  • 1 kpl kypsä avokado
  • n. 2 dl pakasteherneitä
  • 2 rkl limen mehua
  • 2 tl suola
  • töräys oliiviöljyä

valmistus

Kuori avokado ja sulata hetki herneitä haalean veden alla. Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan ja aja sauvasekoittimella tahnaksi. Tarkista maku!

Tuoretomaattisalsa

tarvitset:

  • pieni rasia kypsiä kirsikkatomaatteja
  • ½ pieni punasipuli pieneksi hakattuna
  • 1 tl suola
  • 2–3 tl sokeria (riippuu kuinka makeita tomaatit ovat)
  • 2 tl limen mehu (voit raastaa joukkoon myös hieman kuorta)
  • 1 kpl raastettu valkosipulinkynsi
  • n. 2 rkl hyvää oliiviöljyä
  • kourallinen tuoretta korianteria

valmistus

Pilko tomaatit neljään osaan ja kuutioi sipuli pieneksi. Yhdistä kaikki ainekset ja leikkaa lopuksi sekaan korianteri.

Kokoa annos niin, että lautaselle tulee alimmaksi avokado-hernedippi, päälle paahdetut bataatit, vihreät Fallerot ja viimeistele tuoretomaattisalsalla ja korianterin oksilla. 

Herkuttele!

Seuraa Falleroa somessa!

Fallerot ovat maukkaita myös sellaisenaan suoraan pussista!

Näin lämmität fallerot:

Uunissa, 200° n. 10 min

Pannulla, öljyssä keskilämmöllä n. 8 min

Airfryerissa 180° 4-5 min