Reseptit
lanttu-fallero wrap
Resepti neljälle
tarvitset:
- 1-2 pss Lanttu-Falleroita
- Tortilla-lettuja
Lämmitys pussin ohjeen mukaan esim. pannulla, airfryerissa tai uunissa.
- ¼ osa punakaali ohueksi viipaloituna
Keitä pikkeliliemi
- 1 dl väkiviinaetikka
- 2 dl sokeri
- 3 dl vesi
Lisää kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja kaada jäähtynyt/haalea neste kaalisuikaleiden päälle.
- 1 kpl kurkku
Halkaise kurkku pituussuunnasa ja kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkku siivuiksi ja laita muoviastiaan.
Marinadi
- 2 rkl sriracha- tahna
- 2 tl paprikajauhe
- 4 tl sokeri
- 1 rkl soija
- ½ -1 tl suola (maun mukaan)
- 2 rkl valkoviinietikka tai vastaava
- 1-2 rkl vaalea seesaminsiemen
- 4 rkl rypsiöljy
- töräys seesamiöljyä (ei pakollinen)
Sekoita hyvin ja lisää kurkkujen päälle, anna marinoitua hetki kylmässä. Kurkut säilyvät jääkapissa pari päivää jos teet kerralla ison satsin.
Inkiväärimajoneesi
- 1 tl suola
- 1 tl sokeri
- 1 tl dijon-tyyppinen suomalainen sinappi
- 1 rkl sitruunan mehu
- 1 dl soijamaito (sokeroimaton)
- 2 dl rypsiöljy
Mittaa raaka-aineet suoraan korkeaan astiaan.
Sekoita ainekset sauvasekoittimella majoneesiksi (n.30 sek) ja lisää lopuksi:
- 1 rkl soijakastiketta
- 1-2 kpl valkosipulinkynsi
- reilu 1 rkl sushi-inkivääriä
Aja majoneesi tasaiseksi, lisää öljyä jos majoneesi näyttää löysältä, jatka sekoittamista kunnes majoneesi on tasaista. Tarkista maku!
Voit myös käyttää valmista maustamatonta majoneesia ja lisätä siihen edellä mainittuja ainesosia.
Kokoa tötteröt mielesi mukaan, voit lisätä salaattia antamaan kivaa rapeutta sekä koristele korianterilla ja seesaminsiemenillä! Nauti ystävien kera!