Fallero

Reseptit

lanttu-fallero wrap

Resepti neljälle

tarvitset:

  • 1-2 pss Lanttu-Falleroita
  • Tortilla-lettuja

Lämmitys pussin ohjeen mukaan esim. pannulla, airfryerissa tai uunissa.

Pikkelöity punakaali
  • ¼ osa punakaali ohueksi viipaloituna

Keitä pikkeliliemi

  • 1 dl väkiviinaetikka
  • 2 dl sokeri
  • 3 dl vesi

Lisää kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja kaada jäähtynyt/haalea neste kaalisuikaleiden päälle.

Sriracha- kurkut
  • 1 kpl kurkku

Halkaise kurkku pituussuunnasa ja kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkku siivuiksi ja laita muoviastiaan.

 

Marinadi

  • 2 rkl sriracha- tahna
  • 2 tl paprikajauhe
  • 4 tl sokeri
  • 1 rkl soija
  • ½ -1 tl suola (maun mukaan)
  • 2 rkl valkoviinietikka tai vastaava
  • 1-2 rkl vaalea seesaminsiemen
  • 4 rkl rypsiöljy
  • töräys seesamiöljyä (ei pakollinen)

Sekoita hyvin ja lisää kurkkujen päälle, anna marinoitua hetki kylmässä. Kurkut säilyvät jääkapissa pari päivää jos teet kerralla ison satsin.

Inkiväärimajoneesi

  • 1 tl suola
  • 1 tl sokeri
  • 1 tl dijon-tyyppinen suomalainen sinappi
  • 1 rkl sitruunan mehu
  • 1 dl soijamaito (sokeroimaton)
  • 2 dl rypsiöljy

Mittaa raaka-aineet suoraan korkeaan astiaan.

Sekoita ainekset sauvasekoittimella majoneesiksi (n.30 sek) ja lisää lopuksi:

  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1-2 kpl valkosipulinkynsi
  • reilu 1 rkl sushi-inkivääriä

Aja majoneesi tasaiseksi, lisää öljyä jos majoneesi näyttää löysältä, jatka sekoittamista kunnes majoneesi on tasaista. Tarkista maku!

Voit myös käyttää valmista maustamatonta majoneesia ja lisätä siihen edellä mainittuja ainesosia.

Kokoa tötteröt mielesi mukaan, voit lisätä salaattia antamaan kivaa rapeutta sekä koristele korianterilla ja seesaminsiemenillä! Nauti ystävien kera!

Herkuttele!

Seuraa Falleroa somessa!

Fallerot ovat maukkaita myös sellaisenaan suoraan pussista!

Näin lämmität fallerot:

Uunissa, 200° n. 10 min

Pannulla, öljyssä keskilämmöllä n. 8 min

Airfryerissa 180° 4-5 min