Reseptit
Helppo lehtikaalipesto-pasta ja vihreät Fallerot
4 henkeä
Fallerot sopivat myös pastan kaveriksi! Nyt keväällä tekee mieli kaikkea vihreää, joten lehtikaalipesto on
täydellinen pari vihreille Falleroille. Pastassa on käytetty lehtikaalisipsejä antamaan vähän lisää rakennetta,
mutta voit tuunata pastaa makusi mukaan esim. murustumalla päälle fetajuustoa, parmesania tai vaikka
sitruunankuorta.
Lehtikaalipesto:
- 10 g valkosipulinkynsi
- 90 g lehtikaali (ilman ruotoja)
- 45 g auringonkukansiemen
- 4 g oluthiivajauhe (ei pakollinen, mutta jos jätät tämän pois voit nostaa suolan määrää hieman)
- 5 g merisuola
- 135 g oliiviöljy
Lataa kaikki ainekset blenderiin ja aja kunnes saavutat pestomaisen rakenteen tai jos sinulla ei ole blenderiä, voit käyttää myös sauvasekoitinta ja korkeaa astiaa peston valmitukseen.
Vinkki! Voit maustaa lehtikaalipestolla myös erilaisia kastikkeita esim. itse tehtyä vegaanista majoneesia ks. resepti vegaaninen majoneesi.
Lehtikaalisipsit:
Revi lehtikaalista palasia pellille, lisää öljyä ja suolaa. Paahda 150 C n. 8 -10 min kunnes rapeita.
Pasta:
- 300 g valitsemaasi pasta lajiketta.
Keitä pasta ohjeen mukaan aldenteksi. Valuta vesi pois ja lisää lehtikaalipestoa.
Paahda Fallerot pannulla ohjeen mukaan tai laita Fallerot samallle pellille lehtikaalisipsien kera.
Annoksen kokoaminen
Kokoa pestopasta isoon kulhoon, lataa Fallerot päälle ja koristele lehtikaalisipseillä ja tuoreilla yrteillä.