Fallero

Reseptit

punaiset Fallerot sienikastikkeessa

Resepti neljälle

tarvitset:

1-2 pussia uunissa paahdettuja punajuuri Falleroita (ks. lämmitys pussin takapuolelta)

peruna-parsakaalimuusi

 

  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 200 g parsakaalia (myös pakaste käy)
  • 1-2 dl esim. soija- tai kaurakermaa
  • 2 rkl vegaanista margariinia
  • 1 rkl merisuola

Kuori ja pilko perunat kattilaan, sekä lisää vettä niin, että perunat peittyvät.

Keitä perunoita n. 5 min ja lisää pienennetty parsakaali ja keitä n. 10 minuuttia lisää kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada neste pois (voit ottaa myös keitinlientä talteen jos haluat tehdä kevyemmän version muusista).

Painele sähkövatkaimella perunat rikki sekä lisää margariini ja sekoita hetki. Lisää nestettä ja suolaa ja vatkaa vielä kunnes koostumus on sopiva.

Sienikastike

  • n. 3 kourallista kauden sieniä esim. suppilovahveroita
  • ½ keltasipuli kuutioituna
  • 2-3 rkl rypsiöljy
  • ripaus tuoretta timjamia ja mustapippuria (tai maun mukaan)
  • n. 4 dl kaura- tai soijakermaa
  • 1 rkl soijakastike
    (suolaa tarvittaessa)

Paahda sieniä kuivalla pannulla, jotta neste irtoaa ja haihtuu.

Lisää öljy, sipulit ja yrtit. Kuullota hetki, jotta sipulit pehmenevät.

Lisää kerma ja keitä kastiketta kasaan niin, että kastikkeesta tulee paksua ja lisää lopuksi soijaa.

Maista kastiketta. Voit vielä lopuksi lisätä suolaa ja pippuria jos tarve vaatii. Tarjoile suolakurkkujen ja tuoreiden yrttien kera.

herkuttele!

Seuraa Falleroa somessa!

Fallerot ovat maukkaita myös sellaisenaan suoraan pussista!

Näin lämmität fallerot:

Uunissa, 200° n. 10 min

Pannulla, öljyssä keskilämmöllä n. 8 min

Airfryerissa 180° 4-5 min