Fallero

Reseptit

Fallerorieskat

4 henkeä, helppo, 30 minuuttia (+ munakoisojen marinoitumisaika puolesta tunnista vuorokauteen)

Falleroilla täytetyt rieskat ovat mainio, kotimainen vaihtoehto tacoille tai tortilloille. Nämäkin voi samaan tapaan täyttää vasta pöydässä, jolloin kukin saa ottaa haluamiaan komponentteja.

Voit varioida tätä reseptiä loputtomasti. Tomaattitahnan tilalle käy yhtä hyvin valmiit pestot, hummukset tai vaikka tsatsiki. Päällisiä voi vaihdella myös mielen mukaan, esim. kurkku, paahdetut juurekset ja feta toimivat yhtä hyvin.
Tarvitset:
  • 2 Pussia Herne-Lehtikaali Falleroita
  • 4-8 Kotimaista rieskaa (esim. Leivon Leipomon 100 % Kaurarieska)
  • 1 kpl Cosmopolitan salaattia (tai muuta salaattia)
  • Rasiallinen kirsikkatomaatteja
  • Purkki aurinkokuivattuja tomaatteja (tai punaista pestoa)
  • 1 kpl munakoisoa
  • Oliiviöljyä
  • 1 Valkosipulia
  • 50 g Manteleita (jos käytät valmispestoa et tarvitse manteleita)
  • Oluthiivahiutaleita (jos löytyy lähikaupasta, voit jättää nämä myös pois)
  • Yrttejä makusi mukaan (esim. minttu/korianteri/persilija)
  • Sokeria
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 Sitruuna
Resepti:

1. Valmista munakoisot


Leikkaa munakoisosta noin puolen senttimetrin paksuisia kiekkoja. Paista kiekot pannulla kuumassa oliiviöljyssä kummaltakin puolelta niin että munakoisot kypsyvät ja ruskistuvat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja anna jäähtyä. Purista kulhoon 1 sitruunanmehu ja lisää suunnilleen saman verran vettä. Raasta joukkoon puolikas valkosipulin kynsi. Sekoita liemi, valele paistettujen munakoisojen päälle ja jätä lepäämään, käännä välillä. Munakoisot muuttuvat hieman violeteiksi. Jos haluat antaa munakoisojen maustua kunnolla, voit tehdä tämän reilusti etukäteen, vaikka jo edellisenä päivänä.

2. Valmista tomaattitahna (voit hyvin käyttää myös esim. punaista valmispestoa tämän kastikkeen sijasta)

 

Aja kaikki ainekset sauvasekoittimella/blenderillä tahnaksi

 

  • Aurinkokuivattu tomaatti 10 kpl
  • Valkosipulin kynsi 1/2
  • Kirsikkatomaatti 8 kpl
  • Manteli 15 kpl
  • Oliiviöljy 2 rkl (voit myös käyttää aurinkokuivattujen tomaattien omaa öljyä)
  • Vesi 2 rkl
  • Sokeri 1 tl
  • Oluthiivahiutale 2 tl (ei pakollinen)
  • Suola 1/2 tl
3. Leikkaa salaatti suikaleiksi, pese ja kuivaa
4. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit
5. Paista Fallerot pannulla öljyssä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi
6. Lämmitä rieskat pannulla tai leivänpaahtimessa
Annoksen kokoaminen
  • Levitä lämpimän rieskan päälle tekemääsi tomaattitahnaa (tai valmispestoa)
  • Ripottele päälle salaattia
  • Lisää Fallerot rieskalle
  • Asettele marinoidut munakoisot ”vapaille paikoille”
  • Lisää kirsikkatomaatteja
  • Koristele koko komeus valitsemillasi yrteillä

Syö käsin, tai aterimilla siinä tapauksessa että sinullakin on tapana lisätä täytteitä liikaa 🙂

Hyvää ruokahalua!

Seuraa Falleroa somessa!

Fallerot ovat maukkaita myös sellaisenaan suoraan pussista!

Näin lämmität fallerot:

Uunissa, 200° n. 10 min

Pannulla, öljyssä keskilämmöllä n. 8 min

Airfryerissa 180° 4-5 min