Reseptit
Hedelmäinen nachopelti Porkkanafalleroilla
helppo Resepti neljälle, n. 30 min
tarvitset:
1 pussi Falleroita
1 iso bataatti (tai kaksi pientä)
1 pieni pussi nachoja
2 persimonia
1 iso / 2 pientä punasipulia
1 punainen chili
1 nippu/ruukku korianteria
1 kynsi valkosipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 purkki tomaattisalsaa texmexhyllystä (valitse tulisuustaso mieltymystesi mukaan!)
1 lime
suolaa, sokeria, pippuria, mausteita maun mukaan
Valmistus
Laita kiertoilmauuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pese bataatit ja leikkaa ne ohuiksi kiekoiksi.
Asettele bataatit uunipellille ja mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja cayanne/-mustapippurilla (voit käyttää myös jeeraa, savupaprikaa tai curryjauhetta jos sellaisia löytyy).
Paahda bataatteja uunissa noin 25 minuuttia
Tee hedelmäinen salsa bataattien kypsyessä:
hedelmäinen salsa
Pilko pieneksi:
2 persimonia
1 iso/2 pientä punasipulia
1 valkosipulin kynsi
1 punainen chili (ilman siemeniä ellet ole todella tulisen fani)
1 puntti korianteria
Ja sekoita joukkoon
1 rkl oliiviöljyä
1 limen mehu (raasta myös kuoret joukkoon jos raastin löytyy)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Kun bataatit alkavat saada väriä ja kypsyä (noin 25 minuuttia) laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja lisää Fallerot bataattien päälle.
Kypsennä 3 minuuttia ja lisää sitten nachot.
Voit kaataa tässä vaiheessa purkkisalsaa tasaisesti kaiken päälle. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia, kunnes nachot ovat ihanan rapeita.
Ota pelti pois uunista ja kaada hedelmäinen salsa kaiken päälle. Voit myös lisätä vegaanista fetaa tai -majoneesia/-jugurttia kaiken päälle halutessasi. Hummuskin toimii!
Varaa servettejä lähettyville, syö sormin ja nauti!