Fallero

Reseptit

Hedelmäinen nachopelti Porkkanafalleroilla

helppo Resepti neljälle, n. 30 min

tarvitset:

1 pussi Falleroita

1 iso bataatti (tai kaksi pientä)
1 pieni pussi nachoja
2 persimonia
1 iso / 2 pientä punasipulia
1 punainen chili
1 nippu/ruukku korianteria
1 kynsi valkosipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 purkki tomaattisalsaa texmexhyllystä (valitse tulisuustaso mieltymystesi mukaan!)
1 lime

suolaa, sokeria, pippuria, mausteita maun mukaan

Valmistus

Laita kiertoilmauuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Pese bataatit ja leikkaa ne ohuiksi kiekoiksi.
Asettele bataatit uunipellille ja mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja cayanne/-mustapippurilla (voit käyttää myös jeeraa, savupaprikaa tai curryjauhetta jos sellaisia löytyy).
Paahda bataatteja uunissa noin 25 minuuttia

 

Tee hedelmäinen salsa bataattien kypsyessä:

hedelmäinen salsa

Pilko pieneksi:
2 persimonia
1 iso/2 pientä punasipulia
1 valkosipulin kynsi
1 punainen chili (ilman siemeniä ellet ole todella tulisen fani)
1 puntti korianteria
Ja sekoita joukkoon
1 rkl oliiviöljyä
1 limen mehu (raasta myös kuoret joukkoon jos raastin löytyy)
1 tl suolaa
1 tl sokeria

 

Kun bataatit alkavat saada väriä ja kypsyä (noin 25 minuuttia) laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja lisää Fallerot bataattien päälle.

Kypsennä 3 minuuttia ja lisää sitten nachot.

Voit kaataa tässä vaiheessa purkkisalsaa tasaisesti kaiken päälle. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia, kunnes nachot ovat ihanan rapeita.

 

Ota pelti pois uunista ja kaada hedelmäinen salsa kaiken päälle. Voit myös lisätä vegaanista fetaa tai -majoneesia/-jugurttia kaiken päälle halutessasi. Hummuskin toimii!

Varaa servettejä lähettyville, syö sormin ja nauti!

herkuttele!

Seuraa Falleroa somessa!

Fallerot ovat maukkaita myös sellaisenaan suoraan pussista!

Näin lämmität fallerot:

Uunissa, 200° n. 10 min

Pannulla, öljyssä keskilämmöllä n. 8 min

Airfryerissa 180° 4-5 min