Fallero

Reseptit

Buddha Bowl Falleroilla

Buddha Bowl on kiva ja helppo tapa saada lautaselle väriä, kasviksia ja makua. Nyt eletään helmikuuta joten avokadot ja bataatti ovat sesongissa! Tässä bowlissa yhdistyy kermainen avokado, kanelilla maustettu bataatti, mausteiset Fallerot ja kastikkeena srirachalla ryyditetty tahini-maapähkinäkastike.

Vinkki! Älä säästele kastikkeen käytössä! 🙂

Helppo Buddha bowl 4: lle

Tahini- maapähkinäkastike

  • 1 ½ dl vaalea tahini
  • 4 rkl maapähkinävoita (sokeroimaton ja sileä)
  • n. 1- 1 ½ dl kylmä vesi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl limemehu
  • 1 rkl Sriracha-kastike (tai oman maun mukaan)
  • 1 rkl soijakastike
  • 2 tl sokeri
  • ½ tl merisuola

Sekoita kaikki ainekset laakeassa astiassa vispilällä tasaiseksi.

Uuniin

  • 1 kpl bataatti
  • ½ tl merisuola
  • ripaus kanelia
  • n. 2 rkl öljy

Pese bataatit juuresharjalla kuorineen ja leikkaa kuutioiksi. Pyörittele palaset öljyssä ja kanelissa. Paahda bataatteja kiertoilmauunissa 190 C n. 15 minuuttia.

Muut ainekset

  • Pussillinen punaisia Falleroita (kypsennys pussin ohjeen mukaan)
  • 4 dl quinoa – Keitä quinoa pussin ohjeen mukaan. Voit lisätä valmiiseen quinoaan esim. yrttiöljyä antamaan lisää väriä ja makua.
  • 4 dl soijapapu (ryöppää papuja kiehuvassa vedessä n. 4 minuuttia)
  • 2 kpl avokado
  • 1 pss ituja
  • Neljä kourallista baby pinaattia
Koristele annokset seesaminsiemenillä ja yrteillä. Voit varioida Buddha bowlin kasviksia mielesi ja satokauden mukaan!

Hyvää ruokahalua!

Seuraa Falleroa somessa!

Fallerot ovat maukkaita myös sellaisenaan suoraan pussista!

Näin lämmität fallerot:

Uunissa, 200° n. 10 min

Pannulla, öljyssä keskilämmöllä n. 8 min

Airfryerissa 180° 4-5 min